Το ktimatologio-amaliadas.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την λειτουργία κάποιων υπηρεσιών του. Αποδέχομαι | Μάθετε περισσότερα
Κτηματολόγιο Αμαλιάδας logo

Πάγιο τέλος κτηματογράφησης

Πώς υπολογίζεται το πάγιο τέλος;

Το πάγιο τέλος που πρέπει να πληρώσετε υπολογίζεται αυτόματα κατά την υποβολή της δήλωσης και εξαρτάται από τη θέση, το είδος και το πλήθος των ιδιοκτησιών σας.

  • Το πάγιο τέλος είναι 35 ευρώ ανά δικαίωμα.
  • Για τους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, γκαράζ) το πάγιο τέλος είναι 20 ευρώ, μόνο αν είναι αυτοτελείς ιδιοκτησίες, δηλαδή έχουν ποσοστό συγκυριότητας στο οικόπεδο και δεν είναι παρακολουθήματα του διαμερίσματος.
  • Ειδικά για τις αγροτικές περιοχές, τα φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραπτέο δικαίωμα κυριότητας και δουλείας, καταβάλλουν πάγια τέλη μόνο για δύο ακίνητα ανά περιοχή (Προκαποδιστριακό Δήμο ή Κοινότητα), ανεξαρτήτως του συνολικού αριθμού τους.

 

Πώς και πότε πληρώνεται το πάγιο τέλος;

Εξαρτάται από το αν επιλέξετε να υποβάλλετε τη δήλωσή σας επιτόπου στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης ή αν επιλέξετε να υποβάλλετε τη δήλωσή σας ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου.

 

Αν επιλέξετε να υποβάλλετε τη δήλωσή σας επιτόπου στο Γραφείο Κτηματογράφησης

  • Στη περίπτωση αυτή θα σας δοθεί σχετικό έντυπο με το οφειλόμενο ποσό και  με μοναδικό 20ψήφιο κωδικό πληρωμής.
  • Προχωρήστε στην εξόφληση του ποσού σε μία από τις συνεργαζόμενες τράπεζες, προκειμένου η δήλωσή σας να πρωτοκολληθεί οριστικά και να καταχωρηθεί στο Κτηματολόγιο.
  • Παρακαλείστε να είστε πολύ προσεκτικοί με την καταχώρηση του σωστού κωδικού για να αποφύγετε ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στη περίπτωση που χρειαστεί να σας επιστραφούν χρήματα. 

 

Αν επιλέξετε να υποβάλλετε τη δήλωσή σας ηλεκτρονικά

Στη περίπτωση αυτή μπορείτε να πληρώσετε μόνο με κάρτα, στην οθόνη που θα εμφανιστεί στο τελευταίο βήμα υποβολής της δήλωσης.

Αποδεκτές γίνονται  όλες οι χρεωστικές - προπληρωμένες κάρτες και πιστωτικές κάρτες mastercard - visa - american express.

  

Τι μπορώ να κάνω αν αντιμετωπίσω πρόβλημα με τη πληρωμή του τέλους

Σε περίπτωση που μετά την πληρωμή διαπιστώσετε ότι έχει γίνει λάθος παρακαλούμε να στείλετε μήνυμα στο ktimagen@ktimatologio.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Για την γρηγορότερη εξυπηρέτηση σας αναφέρετε στο μήνυμα σας τον κωδικό της δήλωσής σας και επισυνάψτε αντίγραφα των συναλλαγών που έχετε διενεργήσει.

 

Πότε οριστικοποιείται το τέλος κτηματογράφησης

Μετά την τελική επεξεργασία της δήλωσής σας ενδέχεται να προκύψει αλλαγή στο οφειλόμενο ποσό.

Copyright © 2024 Κτηματολόγιο Αμαλιάδας | Webhosting and developing by Aspx.gr